Φτηνά Τσιγάρα: Προβολή σε Φιλμ 35mm

Τα «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη θα προβληθούν σε φιλμ 35 mm, αύριο στο Σινέ Βακούρα και το #ethermaikos σας έχει εξασφαλίσει 2 εισιτήρια!

Ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της ταινίας, Ρένος Χαραλαμπίδης θα βρίσκεται αύριο στο Σινέ Βακούρα. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν τρεις vintage προβολές. Η πρώτη ήταν το Σάββατο 7, ακολουθεί αυτή της Τρίτης 17 και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, για όλους τους αληθινούς σινεφίλ.

Για να μπείτε στην κλήρωση για 2 εισιτήρια το μόνο που έχετε να κάνετε είναι follow το ethermaikos στο instagram

Οι μηχανές προβολής έχουν σωπάσει οριστικά και η νέα γενιά δεν έχει δει προβολές ταινιών σε φιλμ, αφού η πόρτα αυτή έκλεισε οριστικά, δίνοντας χώρο στον ψηφιακό κόσμο. Ωστόσο το ιστορικό σινεμά Βακούρα στη Θεσσαλονίκη στον απόηχο των sold out παραστάσεων του μιούζικαλ Φτηνά Τσιγάρα από την Εναλακτική Λυρική Σκηνή διοργανώνει τρεις Vintage προβολές για την ομώνυμη ταινία, δίνοντάς μας την ευκαιρία να βιώσουμε μια κινηματογραφική εμπειρία από τον προηγούμενο αιώνα.

Το κινηματογραφικό φιλμ έφυγε από τη ζωή μας με διακριτικότητα και ευγένεια. Σχεδόν δεν το προσέξαμε. Έκλεισε απαλά την πόρτα πίσω δίνοντας όλο τον χώρο στο ψηφιακό κόσμο.

Πρόσφατα ο Ρένος Χαραλαμπίδης στην Athen Voice και τον Δημήτρη Αθανασιάδη, μοιράστηκε 20 σπάνιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας.

“Η ταινία γυρίστηκε στον αναλογικό κόσμο, σε φιλμ 16 mm (για λόγους οικονομίας) και προβλήθηκε στη μεγάλη οθόνη σε φιλμ 35 mm. Τα εργαστήρια φιλμ ήταν στις εγκαταστάσεις της Φίνος Φιλμ στην οδό Χίου. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πια. Δεν έχει πάρει κανένα κρατικό βραβείο ή βραβείο από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Γενικά η ταινία δεν αναγνωρίστηκε από κανέναν «ειδικό»”.

Φτηνά Τσιγάρα

© Αρχείο Ρένου Χαραλαμπίδη

Αντίο παλιέ ρομαντικέ κόσμε των προβολών σε φιλμ… Ή μήπως να μην βιαστούμε για αποχαιρετισμούς αφού η ύλη των ονείρων θα είναι για πάντα το φιλμ;

Σινέ Βακούρα – Θεσσαλονίκη

Vintage προβολή σε φιλμ 35mm της ταινίας: Φτηνά Τσιγάρα
Τρίτη 17 και 24 Ιανουαρίου 2023 στις 21:00

Εισιτήρια
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 6€ Τηλ. 2310 233665 Προπώληση Viva.gr

Μπορείς να διαβάσεις

Νυχτερινές εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας από σήμερα (16/01) έως την Παρασκευή