Φτηνά Τσιγάρα: MONSTERS live inside us

Φτηνά Τσιγάρα

Ο MONSTERS live inside us μέσα από τα Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη

Ποιοί είναι οι monsters;

Είμαι ο monsters λοιπόν. Συστήνομαι έτσι καθώς “τα τέρατα που έχω μέσα μου” πολλές φορές νικούν.

Ποια η σχέση σου με τα Φτηνά Τσιγάρα;

Με τα φτηνα τσιγάρα έχω μια ιδιαίτερη σχέση. Γενικότερα με όλες του τις ταινίες του Ρένου Χαραλαμπίδη αλλά και ευρύτερα με τον κινηματογράφο έχω μια πολύ στενή σχέση από πολύ μικρός. Συνέχεια χρησιμοποιώ το σινεμά για να κάνω παρομοιώσεις στην μουσική μου.

Η ιδέα πίσω από το κομμάτι Φτηνά Τσιγάρα;

Η ιδέα πίσω από τα φτηνα τσιγάρα, είναι ότι έζησα μια παρόμοια νύχτα με αυτή που είχε αποτυπώσει ο χαραλαμπιδης τον Αύγουστο του 99 στο κέντρο της Αθήνας. Εγώ την έζησα με την πλέον κοπέλα μου τον χειμώνα του 21, στους δρόμους της Κυψέλης. Όλη η βραδια λοιπόν, και καθώς “το φιλί αυτό δεν συνέβη ποτέ”, ως δεσμοτης του ρομαντισμού και εγώ. Η άδεια Αθήνα στις 3-4 το χάραμα, και οι βόλτες με τα πόδια με την δίκη μου “πρωταγωνίστρια” μου έφεραν εικόνες από το έπος του Ρένου. Χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν τελικά άφησα τη “Μουσσά” σπίτι, oλοκλήρωσα το κομμάτι και του έδωσα την μορφή και τον τίτλο φτηνα τσιγάρα.

Είδαμε πως υπάρχουν και άλλες αναφορές στην ταινία..

Σωστά… ένα κομμάτι που υπάρχει στο YouTube μου, με όνομα ” Zonar’s resteraunt Freestyle”. Προφανώς το όνομα εμπνεύστηκε από το μαγαζί στο οποίο βρισκόταν στην ταινία ο Ρένος με την Άννα Μαρία.

Σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου και πιο πολύ σε ευχαριστούμε για το ποδαρικό στο blog του ftinatsigara.gr Κράτα το ζωντανό!

Αγαπώ τον κινηματογράφο, θαυμαζω Χαραλαμπιδη και ανυπομονώ κάποια στιγμή να του δώσω τα εύσημα μου αυτοπρόσωπος, που μετά από τόσα χρόνια, έχει αφήσει παρακαταθήκη για εμάς, και μας δίνει τροφή για σκέψη και έμπνευση να δημιουργήσουμε και εμείς. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.